logo

Quotes About Expression

?nsanlar ac?kl? sözler dinlemek istemiyorlar. Onlar? üzmek çok zor, kitab? surat?n?za kapat?veriyorlar, s?k???p kal?yorsunuz sayfalar?n aras?nda.
~ Unknown
Karma??k duygular ve iyi kullanamad???m bir dilin zorluklar? içindeyim; beni ba???lay?n.
~ Unknown
Çeli?kili duyarl?klara ayn? anda yer veren insan?n iç dünyas? çok ba?kayd?. Bir Bach sonat?yla bir Beethoven senfonisinin yanyana çal?nmas? onun yan?nda bir ?ey ifade etmiyordu.
~ Unknown
Dü?üncemin duvarlar?na resimler asmak istedi?im halde bir türlü olmad?.
~ Unknown
Bütün hayat? boyunca konu?tu. Sonunda tutunamayanlar diye bir söz ç?kabildi ortaya: bir tek kelime. Ço?ul bir kelime. Unutamad??? baz? insanlar? birle?tiren bir kelime.
~ Unknown
Co?kun:… Art?k benim sesimi de dinlemeli insanlar! ?ster keman sesi olsun,ister oyun sesi;yeni bir ses getirmeliyim bu dünyaya!
~ Unknown
Beni kötü yeti?tirdiler dostum! Güzeli ifade gücünden yoksun b?rakt?lar beni.
~ Unknown
Yazma i?ini b?rakt?m. Esasl? bir adam olsayd?m b?rakmazd?m. Her davran???m?n yans?nda, ba?ka bir heyecana kapt?r?yordum kendimi. Heyecan m?? Bak bunu unutmu?tum, diye m?r?ldand?m. (Yaln?z olunca insan daha rahat davran?r: m?r?ldan?r.)
~ Unknown
Numano?lu Selim derler ad?m?z Gürültüye geldi her feryad?m?z Nedense tamamd?r itikad?m?z Dikilen her kuma? bol gelir bize
~ Unknown
Neler okudu?unu sordum. Surat?n? buru?turarak: 'Bir sürü macera roman?,' dedi. Sonra gururlanarak: 'Cyrano de Bergerac'? da okudum,' dedi. Durdu. 'Burnu sizinkine benziyor.' Bu ?akay? bana çok yapt?klar?n? söyledim. Bozuldu. 'Haberim yoktu,' dedi.
~ Unknown
Ben de sayfalar?n?z? çevirebilecek kadar notadan anlamak isterdim." dedi Turgut.
~ Unknown
Duygular?n? saklamaya çal??acak kadar e?itimden geçmemi?.
~ Unknown
Ben ucuz bir romand?m. Hay?r, kötü bir edebiyat?n bile bir gerçekli?i vard?: Can s?k?c? taklitçileri bile benden gerçekti. Ben yoktum; hatta ben yokum, olmad?m diyemeyecek bir yerdeydim; kelimeler bile yanyana gelerek beni tan?mlamak istemezlerdi. Ne olurdu benim de kelimelerim olsayd?; bana ait bir cümle, bir dü?ünce olsayd?. Binlerce y?ld?r söylenen milyonlarca sözden hiç olmazsa biri, beni içine alsayd?!
~ Unknown
Kimseye söyleyemeden, içimde kald?, kayboldu." dedi?im dü?üncelerin, duygular?n aynas? olsun. Kimse dinlemiyorsa beni -ya da istedi?im gibi dinlemiyorsa- günlük tutmaktan ba?ka çare kalm?yor. Can?m insanlar! Sonunda, bana, bunu da yapt?n?z.
~ Unknown
Kimse dinlemiyorsa beni -ya da istedi?im gibi dinlemiyorsa- günlük tutmaktan ba?ka çare kalm?yor. Can?m insanlar! Sonunda, bana, bunu da yapt?n?z.
~ Unknown
I'm man enough to know when to scream.
~ Obert Skye
I vowed to never, ever talk or reason like an adult.
~ Obert Skye
Why, flowers are violent, cruel, terrible, splendid...like love.
~ Octave Mirbeau
You see how all occidental art loses by the fact that the magnificent expressions of love have been denied it. With us, eroticism is poor, stupid and frigid. It is always presented in ambiguous attitudes of sin, while here it preserves all its vital scope, all its passionate poetry and the stupendous pulse of all nature. But you are only a european lover... a poor, timid, chilly little soul.
~ Octave Mirbeau
Why did they kill it? Man can't stand to let something beautiful and pure, a thing on wings, pass over him. He hates everything that soars, and everything that sings. It seemed to me this swan is the very image of my dream, and my dream is dead.
~ Octave Mirbeau
Les savants ne les comprennent pas et, la plupart du temps, ils les méprisent, parce qu'ils ont trop d'orgueil… Pour aimer les vers, il suffit d'avoir une âme… une petite âme toute nue, comme une fleur… Les poètes parlent aux âmes des simples, des tristes, des malades… Et c'est en cela qu'ils sont éternels… Sais-tu bien que, lorsqu'on a de la sensibilité, on est toujours un peu poète ?…
~ Octave Mirbeau
Repressive societies always seemed to understand the danger of 'wrong' ideas
~ Octavia E. Butler
I'm trying to speak--to write-the truth. I"m trying to be clear. I'm not interested in being fancy, or even original. Clarity and truth will be plenty, if I can only achieve them.
~ Octavia E. Butler
Every story I create, creates me. I write to create myself.
~ Octavia E. Butler